PARTTIME ONDERWIJS

Het werken aan projecten zorgt bij het DaVinci Eemland parttime onderwijs voor extra uitdaging naast de reguliere basisschoolklas. De kinderen gaan er één ochtend in de week naar toe en werken er op projectbasis aan verrijkende opdrachten tijdens de zgn.  DaVinci-tijd. De presentatie van de projecten is meestal in de 8e week van het project. Ouders, leerkrachten en IB’ers van de scholen van de leerlingen zijn daarvoor van harte uitgenodigd

Er wordt in de DaVinci Eemland parttime klas cognitieve uitdaging geboden in de vorm van projecten, die over uiteenlopende onderwerpen gaan. De DaVinci Eemland parttime  stemt het onderwijsaanbod zoveel mogelijk af op de behoefte van het individuele kind in een kleine lesgroep van maximaal 20 leerlingen. De missie van het talenten excelleren bij Davinci Eemland, laat zich vertalen in onze drie kerndoelen, Leren Leren, leren Leven , Leren Denken.

DaVinci-tijd

DaVinci-tijd wordt volgens een duidelijke procedure voor het plannen en verwerken van projecten ingezet, de eigen leervragen van de kinderen staan hierin centraal. Hierbij worden onder andere verhelderingsvragen en hogere denkvragen gebruikt en sluiten de kinderen af met een presentatie na zes weken waarvoor de ouders worden uitgenodigd.

Leren samenwerken

Omdat de kinderen in hun eigen klas vaak voorlopen op klasgenoten is het daar moeilijk om op gelijkwaardig niveau samen te werken. In de DaVinci Eemland parttime klas wordt hier veel aandacht aan besteed. We werken aan samenwerkingsopdrachten, creatieve opdrachten en ‘outside the box’ opdrachten.

Leren jezelf te zijn

Het onderwijs bij de DaVinci Eemland parrtime is de plek waar kinderen leren om uitdagingen aan te gaan. De kinderen herkennen veel in elkaar en mogen hun eigen mening hebben. Er wordt gefilosofeerd en gedebatteerd.
Je mag zijn wie je bent!

logo-da-vinci-eemland

Top onderwijs met kijk op talent

DaVinci Eemland fulltime

Fulltime onderwijs voor groep 3 t/m 8 rene.stallinga@meerkring.nl en 033-7370645.

DaVinci Eemland parttime

Vestigingen op OBS De Gondelier, OBS Joost van den Vondel en OBS De Egelantier marjolein.kraal@meerkring.nl en 033-7370645.